oo.jpg
În contextul situației de urgență declarate la nivel național privind pandemia de COVID-19, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică informează cetățenii că la nivel global au crescut numărul și diversitatea tentativelor și atacurilor cibernetice.

Ținând cont de faptul că un număr mare de angajați din sectorul public și privat lucrează de la distanță și operează cu datele confidențiale ale instituțiilor pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, iar persoanele care stau izolate la domiciliu utilizează considerabil mai frecvent Internetul, se conturează un risc sporit pentru securitatea sistemelor informatice și a datelor cu caracter personal.

A crescut frauda legată de securitatea cibernetică prin intermediul atacurilor de tip phishing, malware, inginerie socială, în special pe perioada pandemiei, ceea ce impune necesitatea ca specialiștii să informeze constant întreaga populație cu referire la posibile riscuri în mediul online (sistarea activității operaționale a instituțiilor, pierderea datelor cu caracter confidențial, escrocherii financiare etc.).

Întru excluderea sau minimizarea riscurilor enunțate, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a elaborat o serie de postere informative privind regulile de igienă cibernetică pe timp de COVID-19.

stisc.gov.md

Infractorii cibernetici profită de anxietatea și panica oamenilor în mod special pe perioada pandemiei. Fiți atenți și urmăriți doar surse oficiale și credibile pentru informații actualizate.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md