charles-si-camilla.jpg

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Luni, 5 februarie 2024, Palatul Buckingham a anunțat că nu este vorba de cancer de prostată. Suveranul a suferit o intervenție chirurgicală pentru prostata mărită. Tipul său de cancer nu a fost dezvăluit momentan.

Regele Charles trece prin momente dificile! Fiul Reginei Elisabeta a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunță Palatul Buckingham, scrie BBC. Afecțiunea a fost descoperită în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită. Suveranul a început deja tratamentul și își va anula toate angajamentele din perioada următoare.

Citește și: Care este starea de sănătate a Regelui Charles după operația de prostată. Camilla l-a vizitat des la clinica privată din Londra

„Rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”, a fost mesajul public al Palatului Buckingham.

Vineri, 26 ianuarie 2024, Regele Charles al III-lea a fost operat în urma unei hipertrofii de prostată, la o clinică privată din Londra, situată în cartierul înstărit Marylebone.  Charles a luat o pauză de la îndatoririle regale, dar nu se știe momentan data la care va reveni.

„Majestatea Sa ţine să le mulţumească tuturor celor care i-au adresat urări în această săptămână şi se bucură să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra sensibilizării unor probleme de sănătate publică”, anunța Palatul Buckingham.

Sursa foto: profimedia

Preluat de la: csid.ro