gulacsi.jpg
Alpinistul Erik Gulacsi, în vârstă de 12 ani a stabilit un nou record european de vârstă, devenind cel mai tânăr sportiv de pe continent care a cucerit vârful Aconcagua, din Argentina, de 6.962 de metri. Ascensiunea a durat 12 ore şi a avut loc în condiţii meteo dificile, cu rafale de vânt care atingeau aproximativ 70 de kilometri pe oră, scrie news.ro.

Ascensiunea a început joi, la ora locală 3.00, de la altitudinea de 5.970 de metri. În 12 ore Erik a parcurs o diferenţă de nivel de 1.000 de metri în condițiile în care rafalele de vânt atingeau viteze de 50-70 de kilometri pe oră.

Erik, în vârstă de 12 ani, este al doilea tânăr alpinist român care cucereşte vârful Aconcagua, după ce în februarie 2016, Dor Geta Popescu a stabilit un record mondial escaladând acest munte.

Este al doilea record european de vârstă pentru Erik Gulacsi, după ce în august 2016 el a cucerit vârful Elbrus, de 5.642 de metri.

După acest nou record Erik şi-a propus să înceapă două circuite dificile: Seven Summits, escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, şi Seven Volcanoes, escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Erik Gulacsi practică alpinismul de la vârsta de opt ani şi este membru la Clubul Montan Altitudine din Râşnov, România.

Preluat de la: Diez.md