#1. Închide ușa camerei pe care nu o folosești
Un spațiu mai mare necesită mai multă energie pentru încălzire, așa că ar fi bine să închizi ușa de la dormitor, dacă nu stai acolo pe timpul zilei. Dacă ai vreo cameră pe care o folosești numai când primești pe cineva în vizită, procedează la fel. Poți să încălezești aceste spații chiar înainte să le folosești.
#2. Acoperă podeaua cu covoare călduroase
De obicei, pe podeaua din bucătărie, baie, pe holuri şi chiar în balcon avem gresie. Iarna, aceasta trebuie să fie acoperită cu mochete şi covoraşe călduroase din lână sau blană. Atenţie când le cumperi! Pe partea inferioară acestea trebuie să fie prevăzute cu cauciuc antiderapant.
#3. Bandă adezivă pentru uşi şi ferestre
Cea mai mare cantitate de aer rece pătrunde pe la uşi şi geamuri. Soluţia este să izolezi zonele libere, prin care circulă aerul cu bandă adezivă specială. La uşi poţi monta un prag din lemn împiedicând curentul de aer rece să circule prin întreaga casă.
#4. Folosește o sticlă cu apă caldă
În comerț există sticle speciale, care arată ca niște săculeți turtiți, ce pot fi folosite pentru a te încălzi, dar la fel de bine poți utiliza o sticlă de plastic. Ia-o cu tine în pat, sub pătură, în timp ce te bucuri de o carte bună și o cană de ceai de plante.
#5. Bea băuturi calde
E clar că atunci când zici „iarnă” spui „ceai”, dar sfatul nostru este să bei și mai mult ceai decât de obicei. Ai grijă, totuși, să fie natural, din plante, astfel încât corpul tău să se bucure de adevăratele beneficii. Din când în când răsfață-te cu o ciocolată caldă și chiar cu o cană de vin fiert.
#6. Îmbracă-te corespunzător
Aceasta este măsura pe care o facem oricum intuitiv. Îmbracă-te în straturi, cu materiale călduroase, și protejează-ți extremitățile căci pe acolo se pierde cea mai mare parte din căldura din corp.
#7. Înveleşte-te cu o pătură groasă
Cu o pătură groasă şi pufoasă te poţi înveli în zilele friguroase de iarnă. De asemenea, nu trebuie să-ţi lipsească o cuvertură groasă pentru pat sau canapea. Materialele din care sunt fabricate sunt de obicei lâna şi bumbacul gros, dar poţi găsi pături din material flauşat, din pluş sau blană scurtă, artificială. Nişte pernuţe decorative din pluş vor da un farmc aparte casei tale, iar în locuinţa ta va predomina o atmosferă plăcută şi caldă.
#8. Pune suluri la uşă şi ferestre
Se găsesc în toate magazinele, de culori diferite şi din materiale mai subţiri sau mai groase. Preţul sulurilor de pus la uşă şi geamuri este mic, în jurul a cinci lei. Depinde de magazinul de unde îl cumperi şi de calitatea materialului textil din care sunt fabricate. Acestea vor împiedica curentul şi aerul rece să pătrundă pe sub pragurile uşilor şi pe la ferestre, mai ales dacă nu ai termopane.
Preluat de la: Diez.md