1-iPad-and-iPhone-app.jpg
Din cauza ritmului dinamic al vieții pierdem foarte mult timp în goană după lucruri materiale, spiritualitatea fiind limitată la câteva minute pe zi. Un sondaj realizat în 2015 de Gallup, a constatat că un angajat cu normă întreagă de lucru (47 de ore, sau aproximativ 6 zile pe săptămână) are de obicei doar 19 minute pe care le poate dedica lecturii.

Impresionați de aceste date statistice, o companie digitală a hotărât să simplifice accesul la cărți, astfel a fost creat Blinkist. Această aplicație a fost înființată pentru a scuti muncitorii de la lectura unor opere voluminoase, dar totodată de a le oferi informații suficiente, interesante și utile.

Blinkist a apărut drept soluție insuficienței de timp pe care o au angajații, autorii și-au propus să facă rezumate a celor mai bine vândute cărți, încât fără a citi opera în întregime, persoanele să poată participa în discuții asupra ei. Dacă putem dedica zilnic lecturii doar 19 minute, această aplicație oferă versiuni scurte a cărților, care pot fi citite în maxim 15 minute, deci reprezintă o economie substanțială.

La momentul actual sunt înregistrate circa 2000 de cărți din diverse domenii ale științei și literaturii artistice, iar zilnic aproximativ două milioane de oameni își alimentează cunoștințele utilizând Blinkist.

Preluat de la: diez.md