protv.jpg
Două posturi de televiziune din Republica Moldova ce fac parte din trustul Pro din România au intrat de ieri cu noile sigle, dar și cu noi denumiri. E vorba de Pro TV Chişinău şi Acasă în Moldova.

Sigla Pro TV Chişinău s-a schimbat. Cele trei linii de sub numele postului au dispărut. A apărut în schimb un punct ce desparte Pro de TV, scrie moldstreet.com.

Această schimbare vine după ce încă în ianuarie 2016, Pro TV din România a renunțat la cele trei culori de pe sigla postului: roșu, verde, albastru (RGB – culorile primare din televiziune). Practic, cu această nouă schimbare, se modifică total sigla cu care postul a pornit la drum în 1995.

În schimb Acasă TV, televiziune dedicată femeilor, a devenit Pro 2. Acasă Gold a devenit Pro Gold, iar Sport.ro se numește Pro X. Schimbările vin după ce Pro TV, controlat de grupul Central European Media Enterprises (CME), a cerut Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România acordul pentru înregistrarea a 10 noi sigle, toate bazate pe brandul PRO. Astfel, a fost cerut acordul OSIM pentru înregistrarea siglelor PRO.TV International, PRO.TV, PRO.2, PRO.Cinema, PRO.X, PRO.Gold, PRO, PRO., PRO ⋮

Grupul deține în România posturile Pro TV, PRO TV Internațional, Acasă, Acasă Gold, PRO Cinema, Sport.ro și MTV România, precum și mai multe site-uri. Totodată, în operațiunile de pe piața românească sunt incluse și posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chișinău și Acasă în Moldova. Acționarul majoritar al CME, conglomeratul de media Time Warner, a anunțat, în octombrie anul trecut, că va fi preluat de grupul american AT&T într-o tranzacție evaluată la 85,4 miliarde dolari. Tranzacția va crea al doilea cel mai mare furnizor pe piața serviciilor integrate de media și telecomunicații din SUA și unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială. Time Warner, care are în portofoliu, printre altele HBO, CNN și studiourile Warner Bros, a intrat în acționariatul CME în 2009. CME a anunțat, la începutul lunii iulie, că a convenit vânzarea operațiunilor din Croația și Slovenia către Slovenia Broadband în schimbul sumei de 230 milioane euro, mai adaugă moldstreet.com.

Tranzacția va fi finalizată în a doua parte a anului, iar fondurile obținute vor fi folosite pentru rambursarea anticipată a unui împrumut scadent în 2018. În urma renunțării la operațiunile din Croația și Slovenia, prezența grupului în regiune se va restrânge la cinci piețe, și anume Bulgaria, România, Cehia, Slovacia și Republica Moldova.

Preluat de la: diez.md