1536936279235.jpg

În cadrul celei de-a 58-a rundă a Adunării Generale a statelor–membre ale OMPI, în mod tradițional, se vor desfășura activități socio-culturale care reprezintă cultura și specificul diferitor țări. Sub forma unei expoziții de design, vor fi promovate și industriile creatoare din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc în perioada 24 septembrie – 2 octombrie curent, la Geneva, Elveția, cu participarea a 191 de țări. Acestea vor fi reprezentate de peste 300 de delegați, printre care directori ai oficiilor de proprietate intelectuală, ambasadori, miniștri, conducători ai organizațiilor internaționale interguvernementale din domeniu etc.

În contextul activităților socio-culturale care vor avea loc, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Asociația Obștească pentru Dezvoltare Durabilă și Bunăstare Socială, planifică organizarea unui program socio-cultural și de promovare a oamenilor de creație și a industriilor creative din țara noastră, sub forma unei expoziții de design.

Astfel, AGEPI va participa cu un stand expozițional, care va avea genericul „MOLDOVA – designing lifestyle” – Rolul designului în creșterea calității vieții din Republica Moldova. Aici vor fi prezentate unele dintre cele mai bune realizări ale creatorilor autohtoni din domeniul design-ului, de produs și al celui industrial, fashion design, arte plastice, mobilier, grafică, arhitectură, design interior și altele. 

Acestea vor fi expuse datorită originalității, creativității și încadrării acestora în tendințele internaționale. Pentru că sunt un fenomen relativ nou pentru țara noastră, AGEPI susține că va promova aceste industrii pentru că au un potenţial înalt de promovare a imaginii pozitive a Republicii Moldova în străinătate.

Preluat de la: zugo.md