Screenshot-96.jpg

Joi, 18 mai, s-a desfășurat testul tehnic al lungmetrajului „Varvara” – o producție cinematografică regizată de Anatol Durbală care urmează să fie lansată în vara acestui an. Evenimentul s-a desfășurat la cinematograful Cineplex din centrul comercial Shoping MallDova și a întrunit mai mulți jurnaliști, regizori, activiști și alți formatori de opinie care au vizionat filmul.

Scenariul filmului cuprinde istoria lui Sașa, un instalator care își face meseria cinstit și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei, care suferă de o anomalie de dezvoltare, îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

Lungmetrajul „Varvara”, în regia lui Anatol Durbală, a fost realizat de către echipa de producție a filmului „Carbon”. Din distribuție fac parte peste 30 de actori, precum Igor Caras, Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Constantin Haret, Sergiu Voloc și mulți alții. Filmările au avut loc în perioada 2021-2022 și au durat 42 de
zile.

Printre invitații care au fost prezenți la testarea tehnică a filmului se numără regizorul filmului „Carbon”, Ion Borș, Leo Zbancă și producătorul Alex Bred. Aceștia susțin că au apreciat calitatea imaginii, efectele sonore, regia, dar și scenariul.

Persoanele prezente la eveniment au venit cu mai multe reacții după vizionarea lungmetrajului „Varvara”.

„Un film despre oamenii ale căror principii morale sunt mai valoroase decât regulile pe care le scrie societatea. Cred că multora le va fi interesant, pentru că sunt situații pe care noi toți le-am întâmpinat”, susține producătorul Alex Bred.
„Eu am plâns cu Sașa, pentru că eu sunt Sașa, sper și cred că noi suntem mulți oameni așa ca Sașa. Foarte bun filmul, este diferit de Carbon, nu m-am așteptat să se termine așa de rapid, eu voiam continuare”, menționează Elena Știubei, manageră de comunicare.
„Este un film cutremurător, asta cred că este cel mai bun cuvânt, eu chiar și acum tremur. Este cutremurător prin faptul că vezi viața reală. Tu o știi, tu o trăiești, dar o vezi pe ecran. Îți arată cât de fericiți suntem noi, cât de mari alegeri putem face, că avem un coridor întreg de alegeri”, spune ultramaratonistul Iulian Bercu.

Filmul va fi lansat pe 7 iunie 2023 în toate cinematografele din Chișinău. Trailerul lungmetrajului „Varvara” poate fi urmărit mai jos.

Preluat de la: diez.md