silver-ringvee-Gnty3Djwfns-unsplash.jpg

Conform clasamentului „World’s Best Cities”, publicat de către compaia Resonance Consultancy, capitala Ucrainei a fost desemnată cel mai bun oraș de onoare al anului 2023. Autorii clasamentului au catalogat Kievul ca fiind capitala istorică ucraineană care este farul urban al curajului și rezistenței.  

Potrivit clasamentului, Kievul este un loc al curajului inepuizabil în fața tragediei cotidiene.

Despre titlul de cel mai bun oraș de onoare al anului 2023 a anunțat și primarul orașului Kiev Vitali Klâciko într-o postare pe pagina de Telegram a acestuia.

„Kievul de astăzi este inima Europei. O inimă care continuă să bată pentru viață, pentru dezvoltare, pentru frumusețea orașului și confortul locuitorilor săi”, menționează Vitali Klâciko. 

În acest raport „World’s Best Cities”, Resonance Consultancy clasifică cele mai bune orașe din lume cu o populație de peste un milion de locuitori, folosind o combinație dintre performanță și evaluările calitative ale localnicilor și vizitatorilor în 24 de zone grupate în șase categorii de bază.

Conform clasamentului, Londra se menține în top pentru al șaptelea an consecutiv ca cel mai bun oraș din lume. Pozițiile doi și trei au fost ocupate de orașele Paris și New York. Orașele Tokyo și Dubai completează topul celor cinci cele mai bune orașe din lume în anul 2023.

Preluat de la: diez.md