quiz-1.jpg

În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 11-17 martie.

QUIZUL este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Organizatorii garantează întrebări bune, concurență acerbă și emoții pozitive, iar pentru a vă simți pregătiți de joc, aceștia recomandă să răsfoiți cele mai recente titluri de știri, să ascultați cele mai noi piese și să vă adunați echipa.

Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House luni, 11 martie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Hogwart’s Holidays este o producție unică la limita teatrului fizic și a circului, a comediei și magiei, care combină arta circului și patinajul artistic într-un singur spectacol pe arenă, adaptată special pentru scena fiecărei săli.

Spectacolul este o poveste completă, cu costume, decoruri și imagini unice, care vă vor permite să vă plonjați în universul magic al lui JK Rowling ca niciodată.

Totul începe chiar de la intrarea în foaierul teatrului. Spectatorii vor face o călătorie de neuitat prin coridoarele Hogwarts, vor participa la un meci de Quidditch, apoi îl vor înfrunta împreună pe Lordul Întunecat și vor ajunge la balul de gală.

Spectacolul va avea loc la Arena Chișinău marți, 12 martie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

La târg, vizitatorii vor avea ocazia să procure articole precum: bijuterii, articole din argint, torbe eco, mărțișoare, jocuri de societate, produse alimentare, cosmetică naturală și multe alte obiecte pe care producătorii locali le vor expune spre vânzare.

O parte din banii adunați vor fi donați în fondul de susținere a refugiaților din Ucraina.

De asemenea, la ora 16.30 se va organiza un concert live. Pe scenă vor evolua câțiva cântăreți autohtoni, inclusiv: Crista, Lumos noir, Paul Small și Roman zEs.

Evenimentul va avea loc pe teritoriul fostei Fabrici Aroma din Chișinău (str. Toma Ciorbă 38) miercuri, 13 martie, începând cu ora 12.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală, care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă.

De această dată, întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician, dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura.

Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

Spectacolul va fi jucat la Teatrul Geneza Art joi, 14 martie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.

Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gândurile și trăirea sufletească, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor a trăit-o împreună cu acest geniu până la sfîrșitul vieții lui.

Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Spectacolul va fi jucat la Teatrul NAțional „Eugene Ionesco” vineri, 15 martie, începând cu ora 18.30.

Aici găsiți mai multe detalii.

Care este primul lucru la care te gândești atunci când auzi despre ciclul de viață al unui produs software? Programarea, scrierea use case-urilor, modul de lucru Agile, sprinturi, testare sau lansări de funcționale? Cum ar fi dacă ți-am spune că dezvoltarea unui produs implică toate etapele de mai sus și încă multe altele?

Cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a Tekwill, Tech Women Moldova invită toate persoanele pasionate de IT să exploreze ciclul de viață al unui produs software prin joc: construirea unui parc în miniatură din piese LEGO, folosind practici Agile.

Workshopul se va desfășura în limba română la Tekwill (sala Back End), începând cu ora 15.30. Participarea este gratuită, dar cu înscriere obligatorie, în prealabil, aici.

Aici găsiți mai multe detalii.

Pornind de la o perioadă care a stat la baza multor cărți și filme, fiind una plină de evenimente fără precedent în istoria Angliei, partea I reprezintă povestea celor două surori Boleyn, Anna și Mary.

Subiectul descrie rivalitatea dintre surori și lupta lor pentru dragostea și favorurile regelui Henric al VIII-lea. Spectacolul constituie o lucrare despre intrigă, trădare, despre poziția femeii într-o lume în care nu poate lua nici o decizie.

Evenimentul se va desfășura la Mediacor sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Spectacolul reprezintă continuarea subiectelor istorice menționate mai sus, care o reprezintă în totalitate pe regina Elisabeta I – fiica regelui Henric al VIII-lea cu Anna Boleyn.

Elisabeta I a fost cea mai mare regină a Angliei din toate timpurile, cea care a domnit 45 de ani și a reușit să unească o națiune sfâșiată de conflicte. Elisabeta aduce legenda „Regina-fecioară”, astfel, lucrarea este despre arta de a fi unică prin putere și convingere.

Evenimentul se va desfășura la Mediacor duminică, 17 martie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Preluat de la: diez.md