p07zx44w.jpg
Industria de streaming are un nou „oaspete”. Este vorba de Quibi, o platformă care va găzdui filme scurte de până la 10 minute și care vor putea fi văzute doar de pe smartphone.

Creaţia lui Jeffrey Katzenberg şi a lui Meg Whitman le propune oamenilor ceva nou, care nu s-a mai făcut până acum. A fost investit 1 miliard de dolari doar în producţia de conţinut şi atragerea vedetelor (Idris Elba, Jennifer Lopez şi alţii) pentru noua platformă care va fi disponibilă pentru 5 dolari pe lună (cu reclame) sau 8 dolari (fără reclame), scrie adevărul.ro.

Episoadele de pe Quibi nu au mai mult de 10 minute, dar promit să ofere calitatea pe care utilizatorii o aşteaptă de la un astfel de conţinut. O altă caracteristică proprie a platformei vine din faptul că filmarea a fost realizată în aşa fel încât să poată fi urmărită atât în mod landscape, ca orice film, cât şi în mod portret, cu telefonul ţinut pe verticală.

Pentru asta, Quibi transmite în paralel două stream-uri (unul orizontal, unul vertical). Asta înseamnă că se vor transfera mai multe date decât în cazul serviciilor de streaming existente deja. Rezoluţia video maximă la momentul lansării este 1 080 de pixeli. Pentru început, Quibi este disponibil în Statele Unite.

Preluat de la: diez.md