paris_may_day.jpg
Cel puţin 200 de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate la Paris, în urma protestelor organizate miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, potrivit Poliţiei pariziene, citată de France 24.

Deşi la nivel naţional protestele au fost în general paşnice, la Paris autorităţile au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene după ce mai mulţi protestatari au devenit violenţi, scrie mediafax.ro.

Sindicatele, dar şi membri ai mişcării „Vestele galbene” au ieşit miercuri în stradă, la doar câteva zile după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri fiscale, printre care tăieri de taxe şi impozite care ar costa bugetul de stat aproximativ 5 miliarde de euro.

Percheziţiile efectuate de către forţele de ordine au fost făcute în baza unei legi controversate care a intrat în vigoare în luna aprilie şi care permite percheziţionarea participanţilor la manifestaţii. Totodată, aceeaşi lege prevede că persoanele care îşi acoperă faţa în timpul protestelor pot fi condamnate la un an de închisoare sau pot plăti o amendă penală de până la 15.000 de euro.

Măsurile de securitate au fost sporite miercuri în Franţa, după ce au circulat informaţii potrivit cărora s-ar putea produce violenţe la mitingurile organizate la nivel naţional, de Ziua Internaţională a Muncii.

Preluat de la: diez.md