1536915417608.jpg

Ei bine, iată că peste câteva ore vine și mult doritul weekend. În aceste două zile – sâmbătă și duminică – îți recomandăm să te relaxezi participând, alături de prietenii și rudele tale, la o mulțime de evenimente utile care se organizează cu mult drag pentru cei ce doresc să-și dedice timpul liber inițiativelor frumoase.

ZUGO a selectat mai mult evenimente și îți recomandă să profiți de ele, să te încarci cu energie, să-ți hrănești sufletul și mintea.

Sâmbătă, 15 septembrie: 

10:00 – Ziua de Curățenie Națională/Globală. Îți place să te plimbi prin parcuri, dar sticlele și hârtiile aruncate la nimereală îți umbresc dispoziția de promenadă? Își plac drumețiile prin Moldova, dar mormanele de gunoaie depozitate ilegal, îți trezesc emoții neplăcute? Respectiv, ai vrea să faci o schimbare în țara ta? Dar în lume? 

Atunci, alătură-te concetățenilor tăi și oamenilor din alte 150 țări și dă o mână de ajutor de Ziua Națională/ Globală a Curățeniei! 

10:00 – Centenar Fest – Elementele Vieții – un festival internațional ce promovează cultura și obiceiurile populare într-un mod dinamic și divers, transformând timp de două zile Complexul VATRA într-un spațiu unde istoria va deveni un spectacol. Vă așteptăm să veniți și să dați mână cu mână, pentru a savura din plăcerea de a purta o ie în inimă, în suflet, cântând românește, admirând măiestria celor ce continuă tradițiile și obiceiurile naționale.

17:00 – Dansăm pe Micle. Centrul de Urbanism te invită, sâmbătă, pe 15 septembrie 2018, să ieși din zona ta de confort, să simți orașul altfel, să inveți un dans nou – Tangoul Argentinian! Începând cu 17:00, vino, ghidat de sunetul ritmurilor de tango, la intersecția străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pârcălab.

17:00 – Moldova Fashion Days FW' 2018/19 revine în această toamnă cu cea de-a XIV-a ediție, care adună cei mai cunoscuți designeri din țară. În jur de 30 de producători autohtoni își vor prezenta noile colecții pentru toamnă- iarnă 2018-19. La Moldova Fashion Days vei descoperi cele mai recente creații ale producătorilor autohtoni și, ca la celelalte ediții, vei putea achiziționa articolul vestimentar dorit chiar de la eveniment. Showroom-ul Chevrolet va lumina timp de 2 zile în proiecții alb negru, într-un stil absolut nou de până acum și anume HiTech cu detalii minimaliste.

18:00 – Închiderea sezonului de plajă la Lacul Orhei, OrheiLand. „V-am pregătit un program vast cu cel mai așteptat concurs de frumusețe – Regina Orhei și un mega concert cu îndrăgita trupă Quest Pistols”, scriu organizatorii.

18:30 – „Spartacus” a avut premiera la Chişinău în 1975, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet, iar cea mondială – 27 decembrie 1956, la Teatrul de Operă și Balet „S. M. Kirov”.

20:00 – Fall Party #2. „Să petrecem toamna gustos. Vă așteptăm la Fall Party #2. Vom pregăti paella cu fructe de mare. Deoarece Paella este creată în Spania am ales cupajul din Albarino și Sauvignon Blanc din noua ediție Aurore. Formula serii va fi completată de ritmurile muzicii latino de chitară live cu Dimi-TRIO band”, se arată în descrierea evenimentului.

20:30 – Noaptea Filmelor sub Stele 5. Sâmbătă seara se va proiecta filmul „Royal wedding”, prețul unui bilet fiind de 20 de lei. „Rugăm să nu uitați dispoziția bună și păturelele”, notează organizatorii.

 

Duminică, 16 septembrie:

9:30 –  Festivalului republican al etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”. Evenimentul va fi inaugurat la Chişinău, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, la care vor participa demnitari de stat, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, organizaţii etnoculturale republicane și municipale.

Evenimentul va debuta la ora 9:30 cu depunerea de flori la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt și o paradă a portului popular, după care la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului republican al etniilor.

11:00 – Ziua Sănătății la OrheiLand. Sănătatea are gust, sentimente și simptome! Cum le depistăm și cum creștem generații sănătoase, vom afla duminică, 16 septembrie, de la cei mai iubiți profesioniști din Republica Moldova.

Pediatrul Mihai Stratulat, nutriționista Victoria Ursu și psihologul Valentina Zeleniuc au acceptat provocarea de a veni în fața părinților și copiilor cu 3 lecții pline de valoare. Dacă ești mămică sau tătic, e musai să fii duminică alături de noi, la OrheiLand!

14:00 – Workshop – TABU! sau discuții despre asta. Discuțiile dintre părinți și copii despre educația sexuală sunt în majoritatea familiilor un subiect tabu. Părinții fie nu știu să găsească limbajul potrivit, fie momentul oportun. Te invităm la Workshop-ul „TABU! sau discuții despre asta …” împreună cu psihologul Angela Nicolaou să aflăm cum le explicăm copiilor că există femei și bărbați, că ne naștem copiii și că anumite lucruri sunt intime și e normal să fie așa?

14:00 – Yoga and Music Fest. Yoga și muzica este o lume uimetoare de armonie a corpului și sufletului, posibilitatea de cunoște insuși pe sine, in fețe noi, unde fiecare notă, fiecare mișcare a corpului, a respirației are valoarea sa. La festivalul vă așpeaptă cursuri de master de hatha, și acro yoga, yoga pentru copii ,meditație, lecții de filozofia, mantra yoga și kirtane.

16:00 – Picnic Multicolor / Разноцветный пикник. Picnicul Multicolor este un eveniment pentru toți cei care doresc să cunoască oameni noi sau să se conecteze cu oamenii pe care îi cunosc deja, în alt format. 

Picnicul nu este doar pentru membrii comunității LGBT+. Sunt bineveniți toți prietenii și prietenii prietenilor noștri, familiile membrilor comunității noastre și familiile prietenilor noștri. Acesta este un eveniment incluziv și deschis.

18:30 – Concert de Gală. Legendarul tenor liric, supranumit și „băiatul cu voce de aur” – Juan Diego Florez, cel care în 2002 scrie istoria la Teatro alla Scala și ridică în picioare publicul de la Metropolitan Opera, vine la Chișinău, unde, alături de marea noastră soprană, Valentina Nafornița, va bucura publicul prezent la cel mai prestigios eveniment cultural al anului!

19:00 – Cutia Neagră este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic. Cât de periculos este? E suficient doar să punem telefonul pe speaker.

 

Preluat de la: zugo.md