pixel.png

Prinţul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus, anunţă Casa regală Clarence. Prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, prezintă simptome uşoare, dar ”starea lui de sănătate este bună”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că Ducesa de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, a fost şi ea testată, dar nu a fost infectată cu virusul COVID-19. În prezent, Charles şi Camila se află în autoizolare în Balmoral.

Palatul Buckingham menţionează că Regina Elisabeta a II-a şi fiul ei s-au văzut ultima oară pe 12 martie şi că se simte bine. Palatul regal susţine că Ducele de Edinburgh nu a fost prezent la întâlnirea dintre cei doi, iar în prezent regina urmează toate recomadările pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol.

”Luând în considerare recomandările medicale şi ale guvernului, prinţul şi ducesa se află în autoizolare în locuinţa din Scoţia. Testele au fost făcute de NHS în Aberdeenshire, unde s-au urmat criteriile necesare pentru testare. Este posibil ca prinţul să se fi infectat cu virusul în timpul vizitelor regale pe care le-a avut în ultimele săptămâni”, se arată într-un comunicat emis de Casa regală Clarence, notează BBC.

<!–

Formul de quiz

–>

Ducele şi ducesa au ajuns duminică în Scoţia. Pe parcursul weekendului Prinţul Charles a prezentat simptome uşoare, iar luni a fost testat de NSH în Aberdeenshire. Rezultatele au ieşit pozitive şi, în ciuda acestuia, ducele nu-şi neglijează responsabilităţile regale, continând să lucreze, dar de la domiciliu.

Deşi pe data de 12 martie Prinţul Charles s-a întâlnit cu mama sa, Regina Elisabeta a II-a, Majestatea Sa se simte foarte bine şi nu prezintă simptome. Luând în considerare vârsta acesteia şi a soţului ei Ducele de Edinburgh, mai exact 93 şi respectiv 98 de ani, se va avea grijă ca virusul să nu se răspândească în familia regală britanică.

 

Preluat de la: csid.ro