Universitatea a publicat un videoclip în care arată cum drona livrează un organul. Cu toate astea, nu se știe pe ce distanță a fost transportat acesta și nici ce avantaje le-a oferit drona cercetătorilor prin comparație cu metodele tradiționale de transport.
Transportul de organe este, de regulă, o sarcină foarte delicată din punct de vedere al timpului, întrucât organele rămân viabile doar pentru o scurtă perioadă de timp. Teoretic, folosirea unei drone pentru transportul de organe este o idee bună, pentru că permite personalului medical să evite traficul și alte complicații în calea aducerii organelor la pacienții care au nevoie de ele.
Drona folosită de oamenii de știință de la University of Maryland Medical Center nu a avut doar funcție de transport. Aceasta a fost capabilă să mențină și să monitorizeze starea rinichiului transportat, cum ar fi temperatura. De asemenea, a fost echipată cu elice de rezervă, baterii duale și o parașută în caz de urgență. Înainte de a fi folosită pentru a transporta un rinichi, drona a efectuat în jur de 44 de zboruri test, care au necesitat 700 de ore.
Preluat de la: diez.md