pixel.png

Ministerul Sănătăţii anunţă că astăzi, 4 martie, la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Până la această oră pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie. Ceilalţi trei pacienţi sunt internaţi la Cluj-Napoca şi Timişoara, toţi trei având o stare generală bună.

Câţi români au sunat la numere speciale ieri de teama coronavirusului?

În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.
Cetăţenii trebuie să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE.

<!–

Formul de quiz

–>

Românii din străinătate au o linie telefonică specială pentru info coronavirus

În comunicatul de presă este menţionat că cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Preluat de la: csid.ro