pixel.png

Primul caz de coronavirus din România a fost înregistrat în judeţul Gorj. Persoana este un bărbat în vârstă de 71 de ani şi este din judeţul Gorj. Acesta urmează să fie transferat la Institutul Matei Balş din Capitală. Bărbatul este unul din cetăţenii români care a intrat în contact cu un italian care a călătorit în România şi care s-a întors în Italia, unde a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Deşi bărbatul din Gorj nu prezenta simptome ale infecţiei, testele pentru coronavirus au confirmat existenţa acestuia în sânge.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că bărbatul este momentan asimptomatic şi nu are probleme de sănătate grave, iar populaţia nu trebuie să se alarmeze.

<!–

Formul de quiz

–>

„Sunt zeci de mii de oameni infectaţi la nivel mondial care s-au vindecat. Sperăm ca şi pacientul din România să aibă o evoluţie bună şi să se vindece”, a declarat ministrul.

Alţi 7 membri ai familiei bărbatului sunt în prezent în carantină la domiciliu, până la finalizarea testelor pentru coronavirus.

Află aici totul despre infecţia cu coronavirus!

Există suspiciunea că un al doilea caz s-ar putea confirma în curând, însă nu au fost finalizate încă testele. Alte încă 33 de teste au fost duse la Matei Balş, pentru a se face toate probele şi a obţine rezultate concludente.

Preluat de la: csid.ro