hospice-adunatii-copaceni-1.jpg

 

HOSPICE Casa Speranţei a inaugurat primul centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile şi familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar în ţară, ci în întreaga regiune.

Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă Capitală, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situaţii limită (6 apartamente sociale), un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupaţionale, o clădire destinată activităţilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii şi un centru educaţional destinat personalului medical.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunaţii Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiţie totală de 1,7 milioane de euro, suma provenită de la sponsorii şi donatorii care susţin cauza îngrijirii paliative. Clădirile care existau pe domeniul de la Adunaţii Copăceni, inclusiv conacul (clădire de patrimoniu), au intrat într-un proces complex de renovare şi utilare, iar lucrările au fost finalizate datorită sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundaţiei.

<!–

Formul de quiz

–>

200 de copii cu boli incurabile vor fi îngrijiţi anual în centrul socio-medical Hospice

Reprezentanţii centrului precizează că, în momentul în care centrul va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiţi la noul centru HOSPICE. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar circa 300 de copii vor participa la taberele de vară.
“În numele familiei noastre, am dori să îi felicităm pe Graham Perolls şi echipa lui superbă pentru că au fructificat proiectul Copăceni. Drumul a fost mai lung, dealul a fost mai abrupt, obstacolele imprevizibile. Dar rezultatul este că tinerii români care luptă cu boala cu mult curaj vor avea o viaţă mai bună, iar satisfacţia noastră este dincolo de cuvinte”, au transmis John şi Radu Florescu.
HOSPICE Casa Speranţei îşi doreşte ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială

Casa Florescu este un mic conac ce a fost transformat într-o unitate cu 12 paturi ce oferă suport copiilor care se luptă cu o boală  incurabilă şi familiilor lor. Aceştia vor fi internaţi pentru perioade de îngrijire astfel încât părinţii sau aparţinătorii lor să beneficieze de un mic răgaz. Scopul acestei unităţi cu paturi este de a le îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a se ocupa de problemele psihologice şi emoţionale. Anexa a fost transformată într-o unitate de evaluare pentru copiii bolnavi, cu un centru de terapie, o şcoală pentru nevoi speciale şi o cameră senzorială. Hambarul va găzdui centrul educaţional atât pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii cât şi familii ale căror membri sunt afectaţi de o boală cu prognostic limitat de viaţă. Totodată, aici va exista inovatorul centru de terapie Tech House, unde copiii bolnavi vor  beneficia de cele mai noi forme de terapie prin tehnologie.
Clădirea Capelei a fost prima clădire renovată, devenind în ultimii cinci ani gazda taberelor sociale HOSPICE destinate copiilor bolnavi, rudelor acestora, dar şi copiilor care au suferit trauma de a-şi pierde o ruda în urma unei boli incurabile.
Grânarul include 6 unităţi de cazare şi 2 garsoniere destinate familiilor care au un copil bolnav şi care au nevoie urgentă de cazare.

Pentru echipamentele medicale, cumpărare medicamente şi instruire angajaţilor, fundaţia mai are nevoie de fonduri, costul anual de funcţionare fiind estimat la 400.000 de euro.
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Cei care vor pot sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie ( https://www.hospice.ro/doneaza/)

Preluat de la: csid.ro