1-eclipsa-de-soare-din-10-iunie-cand-va-fi-vizibila-in-botosani-foto.jpg
Prima eclipsă de Soare a anului va avea loc pe 10 iunie. În timpul eclipsei, Luna se va mișca între Soare și Pământ, iar cu cele trei corpuri cerești exact în linie una cu cealaltă, lumina Soarelui va fi blocată pentru a ajunge la Pământ.

Potrivit Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu (NASA), în eclipsele solare, Luna nu este suficient de aproape de Pământ pentru a bloca în întregime vederea Soarelui de pe planetă, lăsând un inel de lumină solară în jurul Lunii.

Aceste tipuri de eclipse solare sunt considerate parțiale, dat fiind că Soarele nu este complet ascuns de Lună. Dar oferă întotdeauna un spectacol ceresc foarte dramatic, cu inelul de lumină strălucitoare care apare pe cerul întunecat. 

Eclipsa se va putea vedea și din țara noastră, însă va putea fi observată ca o eclipsă parțială, în intervalul orar 13.32- 13.37. Potrivit Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu ”, eclipsa începe cel mai devreme la ora 13.17, în nord-vestul României și va avea ca acoperire maximă 2,1 % din discul Soarelui.

 

Preluat de la: diez.md