BBOS333WGVLPJPQRABTZONCYL4.jpg
Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, a coborât joi la cea mai scăzută valoare din ultima lună după ce armata rusă a atacat mai multe orașe din Ucraina. Această operațiune militară a declanșat o vânzare masivă de active riscante, iar cotația bitcoin a coborât la în jur de 35 000 de dolari, cel mai scăzut nivel de după 24 ianuarie. Criptomonedele mai mici, care în mod normal evoluează în tandem cu bitcoin, au scăzut și ele în frunte cu Ethereum, care a pierdut 2 400 de dolari, scrie nextadvisor com.

Bitcoin a scăzut sub 34 000 de dolari în ianuarie. Cel mai mic preț al bitcoin a fost din iulie 2021. După asta a urcat înapoi și a rămas la peste 40 000 de dolari în cea mai mare parte a lunii februarie.

Vladimir Putin a anunțat joi, într-o adresare șa televizată surpriză, o operațiune militară în Ucraina pentru a-i apăra pe separatiștii din estul țării, în contextul în care există zeci de mii de militari ruși desfășurați de mai multe săptămâni la frontierele Ucrainei.

SUA și aliații săi au anunțat că vor impune „sancțiuni severe” Rusiei după aceste atacuri. La rândul său, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a promis și el cele mai dure sancțiuni financiare pe care blocul comunitar le-a impus vreodată împotriva Rusiei.

Atacul Rusiei a provocat o prăbușire a burselor din întreaga lume, în timp ce dolarul american, aurul și petrolul s-au apreciat pe măsură ce investitorii caută active considerate sigure.

În urma scăderilor înregistrate joi, bitcoin a pierdut 50 % din valoare comparativ cu vârful de 69 000 de dolari înregistrat în luna noiembrie a anului trecut.

Preluat de la: diez.md