273524882_495487978608784_1610244043830046365_n.jpeg
După ce președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a aflat despre cazul Emblei Ademi, o fetiță de 11 ani, cu sindromul Down, hărțuită de colegi, a decis să ia măsuri. Astfel, șeful statului a vizitat-o și a însoțit-o la școală.

Pe 7 februarie 2022, Stevo Pendarovski a dus-o pe Embla la școală din Gostivar, unde a rămas singură la clasă săptămâna trecută din cauza boicotului părinților colegilor ei.

„Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar elementul cheie al acestei misiuni comune este empatia. Aceasta va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta de asemenea să învățăm de la ei cum să ne bucurăm sincer, să împărtășim și să fim solidari. Cu toții suntem egali în această societate. Am venit aici pentru a-mi oferi sprijinul și pentru a crește gradul de conștientizare că incluziunea este un principiu de bază”, a declarat Stevo Pendarovski, pe pagina oficială de Facebook.

sursă foto: Facebook/Stevo Pendarovski 

Președintele Macedoniei de Nord a subliniat importanța respectării prevederilor legale pentru includerea în educație, cu accent pe responsabilitatea socială, în special pentru grupurile vulnerabile.

Menționăm că, atunci când s-a întors la școală pentru al doilea semestru, după vacanță, Embla s-a trezit singură la clasă după ce părinții colegilor ei au venit și și-au luat copiii acasă.

 

Preluat de la: diez.md