lukashenko.jpg
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a confirmat prezența șefului Companiei militare private Wagner în Belarus. Oficialul a declarat acest lucru la ceremonia de prezentare a epoleților celor mai înalți ofițeri.

„Au fost oferite garanții de securitate, așa cum a promis ieri Vladimir Putin. Da, într-adevăr, Prigojin este astăzi în Belarus”, a spus președintele Lukașenko.


Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a început pe 24 iunie, o rebeliune împotriva conducerii ministerului apărării rus printr-un „marș” către Moscova împreună 25 000 de soldați. Prigojin a acuzat armata rusă că a lansat o lovitură cu rachete asupra trupelor Wagner. Totuși, în seara aceleiași zile, liderul grupului Wagner a anunțat retragerea trupelor și reîntoarcerea pe pozițiile inițiale de luptă. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că dosarul penal împotriva lui Prigojin va fi închis.

„Dosarul penal împotriva lui Prigojin va fi clasat, iar el însuși va pleca în Belarus. Dacă vă întrebați care este mai exact garanția că Prigojin va putea pleca – este cuvântul președintelui rus”, acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Preluat de la: diez.md