diez-share-facebook.png
Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un au ajuns la Singapore la câteva ore distanță, cu două zile înainte de summitul istoric ce urmează să aibă loc marți, 12 iunie.

Kim Jong-un a aterizat pe teritoriul Changi Airport din Singapore la ora locală 14.38, de unde a fost dus la hotelul St. Regis. Câteva ore mai târziu, la ora locală 20.21, a aterizat și Donald Trump la baza aeriană Paya Lebar.

Summitul Trump-Kim, care se va desfăşura marţi dimineaţă la Hotelul Capella, va marca prima întâlnire a unui lider nord-coreean cu un preşedinte american. Principalul subiect care se află pe agenda întâlnirii este denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul ridicării sancţiunilor economice şi diplomatice impuse de SUA.

Evenimentul va costa Singapore în jur de 20 de milioane de dolari singaporezi (15 milioane dolari americani), a anunţat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că „este un cost pe care suntem dispuşi să îl plătim”, scrie Agerpres.

Potrivit ziarului Straits Times din Singapore, Lee a spus că costurile legate de securitate reprezintă aproape jumătate din totalul cheltuielilor estimate de guvernul din Singapore, pe care şi le asumă în întregime.

Preluat de la: diez.md