sarcina.jpg

Unul din cinci cupluri aflate la vârsta reproductivă primeşte diagnosticul de infertilitate atât în România, cât şi la nivel mondial. O procedură revoluţionară, care se efectuează în acest moment în doar câteva ţări, va fi implementată şi în România. Menopauza precoce, rezerva ovariană scăzută şi problemele endometrului sunt trei dintre cauzele importante ale infertilităţii de tip feminin.

Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna şi un capăt de drum pentru femeile care-şi doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranţă de a-şi vedea visul împlinit.

Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o procedură care permite extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora si injectarea apoi in zonele cu probleme ale aparatului reproducător.

Practicată în acest moment în doar câteva ţări, printre care Grecia, Spania şi Marea Britanie, procedura va fi implementată în premieră naţională în România, în clinica Genesis Athens din Bucureşti. 

„Ne bucurăm că avem ocazia, în premieră în România, să efectuăm această procedură revoluţionară, care, cu siguranţă, va schimba destinele multor familii. Este o şansă în plus pentru cei care nu mai aveau nici o speranţă că vor avea copii. Şi este o dovadă că în România se pot oferi servicii medicale de top”, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Preluat de la: Csid.ro