1530871601326.png

Câteva sticle cu alcool, lăsate de turiști pe plajele din Marea Britanie, au fost de ajuns ca zeci de pescăruși să fie într-atât de amețiți ca să nu mai poată merge sau zbura. Păsările au consumat din băuturile de pe malul mării, iar, ulterior, ar fi fost descoperiți „în stare de ebrietate”.

În doar două săptămâni, autoritățile britanice au înregistrat aproximativ 30 astfel de cazuri. Una dintre teoriile speciliștilor în cazul păsărilor este aceea că pescăruşii beau din alcoolul rămas pe plajele din sud-vest şi sunt apoi prea ameţiţi să mai meargă sau să zboare.

De cealaltă parte, potrivit presei de peste Prut, veterinarul David Couper ar fi declarat că există și probabilitatea ca pescărușii să fi mâncat produse din zona fabricii de bere și a catalogat acest incident ca fiind unul „foarte neobișnuit”.

„Anul trecut, am avut două cazuri izolate, dar anul acesta au fost o mulţime la est de Devon, Dorset şi Somerset. Unele dintre păsări au fost găsite inconştiente sau clătinându-se şi toate miroseau a alcool”, a spus el.

Medicul a adăugat că păsările arătau groaznic, iar unele chiar au murit.

„Altele şi-au revenit după o zi de odihnă şi rehidratare. Părea să fi ingerat un tip de cereale – posibil de la fabrica de bere – care le-a îmbătat. Dar este ciudat pentru că anchetele au demonstrat că aceste produse ar trebui să aibă mici urme de alcool după ce a fost extras”, a mai specificat veterinarul.

O echipă de şase pompieri a fost chemată pentru a salva un pescăruş care avea un comportament neobişnuit pe un acoperiş, însă până la sosirea lor el a căzut şi zăcea agitându-şi capul. Şeful echipei a povestit că pasărea a încercat apoi să zboare, dar nu a reuşit. Localnicii din regiune cred că pescăruşii beau berea rămasă pe plajă.

Preluat de la: zugo.md