IMG_5973-scaled.jpg
Din ce în ce mai des start-up-urile marca Made in Moldova câștigă teren pe piața mondială. Pe 26 august a fost inițiată cu succes prima rundă de investiții pentru dezvoltarea proiectului Global Database, creat de doi antreprenori din Republica Moldova – Vitalie Aremescu și Nicolae Buldumac, cu susținerea SeedBlink, o platformă de investiții și finanțare globală!

Global Database a primit o notă de încredere din partea comunității internaționale de start-up-uri și a atras fonduri substanțiale pentru trecerea la următoarea etapă.

Compania a fost creată în 2015 de către Nicolae Buldumac, specialist cu zece ani de experiență în vânzări și marketing în Marea Britanie și Vitalie Aremescu, specialist cu 13 ani de experiență în IT în Republica Moldova. Cei doi au lansat Global Database cu intenția de a crea cea mai mare bază de date despre companii publice și private din întreaga lumea astfel încât companiile să aibă informațiile necesare pentru a atrage clienți, minimiză riscurile dar și pentru analize și decizii.

<!–

–> <!–

–>

Creatorii și-au propus să obţină o finanţare de 1,4 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerii şi are în plan deschiderea unor birouri de vânzări în Marea Britanie, SUA, compania urmând să vândă până la 10 % din acţiuni pe platforma de crowdfunding SeedBlink.

Informații a peste 120 de milioane de companii, structurate și agregate din 195 de țări

Global Database stochează informații a peste 120 de milioane de companii la nivel mondial, oferind date structurate și actualizate zilnic pentru specialiștii în vânzări, marketing și cei din departamentele de evaluare a riscului astfel încât aceștia să identifice oportunitățile de business și să evite riscul. Printre informațiile stocate se numără date de contact despre companii, rapoarte financiare, cine sunt benefeciarii finali, date despre credite cu risc, alerte zilnice.

Softul este utilizat mai ales de specialiștii în marketing și vânzări pentru a identifica clienți noi, de către departamentele de evaluare a riscului pentru a verifica partenerii și furnizorii, dar și ca instrument de automatizare a proceselor și soluțiilor. Majoritatea informațiilor sunt agregate din surse oficiale, fiind combinate cu surse publice și parteneriate cu furnizori strategici de date pentru a oferi un tablou de ansamblu despre companii la nivel global.

Platforma oferă informații publice la peste 350 000 de utilizatori/lunar și are peste 100 de clienți corporativi activi.

Clienți precum Amazon (AWS), Uber, WeWork și Orange

Compania are clienți printre care American Express, Dupont, Vodafone, British Council, WWF, Salesforce, SAP, Endenred, 3M, Ambasada Canadei, Ambasada Spaniei, Getty Images, Universitatea Stanford, Telepass, Italian Trade Agency și mulți alții.

Pentru anul acesta managementul companiei estimează venituri de 1,2 milioane de dolari comparativ cu 0,7 milioane de dolari anul trecut. Până în 2020, Global Database a crescut organic de la an la an, fără investii externe. Proiectul a fost finanțat exclusiv de fondatori.

Preluat de la: diez.md