mainwhatsapp.jpg
WhatsApp e incredibil de populară în lume. Peste 1,3 miliarde de oameni de pe glob o folosesc zilnic, deci probabil și prietenii, părinții, chiar și bunicii tăi. Dacă ești genul care comunică digital, e greu să eviți WhatsApp în epoca noastră. Dar aplicația include niște caracteristici ușor de ratat care îți pot face experiența mai ușoară.

# Formatează textele cum îți place cu niște coduri WhatsApp

1504249111818-poza

Te frustrează faptul că nu te poți exprima decât prin emoji-uri sau caractere mici? Atunci formatează-ți cuvintele cu bold sau italic cu ajutorul unor funcții cărora WhatsApp nu le-a făcut deloc reclamă. E destul de simplu. Ca să scrii cuvinte în *bold*, plasează-le între două asteriscuri. Ca să scrii cu _italic_, folosește underscore înainte și la finalul textului. Dacă vrei -să tai ceva-, încadrează textul între două liniuțe. După ce ai trimis mesajul, cuvintele vor apărea așa cum îți dorești să apară.

Dacă bunica ta a înțeles care-i treaba cu WhtasApp, dar îi e dor de caligrafia mașinii de scris, poți rezolva și asta. Nu e nevoie decât să pui trei “` semne din astea înainte și după text, iar fontul va arăta ca unul scris la mașină.

# Fă-ți propriul design de interfață și încalcă limita de transfer de date

1504249160111-poza

Dacă ți-ai dorit interfața ta personală la WhatsApp, încearcă versiunea GBWhatsApp, care copiază toate funcțiile originale ale aplicație, dar are un mediu adițional. Poți alege din mai multe teme de design și poți personaliza în detaliu ferestrele de chat.

De asemenea, poți trimite fișiere mult mai mari. Aplicația originală permite trimiterea de videoclipuri cu o mărime maximă de 16 MB, pe când GBWhatsApp îți permite să trimiți videoclipuri de până la 30 MB.

Există un singur risc când folosești această versiune a aplicației: cum e una neoficială, WhatsApp a mai suspendat temporar utilizatori ai acestei aplicații, deși GBWhatsApp susține că nu poate fi detectată prea ușor de WhatsApp. În orice caz, există un mic risc.

# Fă-ți propriul font în chat

1504249429337-poza (1)

Dacă nu te încântă niciunul dintre trucurile mai sus menționate și ești utilizator de Android, încearcă aplicația Fontsy. Îți permite să convertești mesajele într-o varietate de fonturi – nu doar în WhatsApp, ci și în Twitter sau Facebook. Nu trebuie decât să descarci Fontsy și s-o instalezi, după care poți selecta orice font din aplicație și tastezi mesajul în câmpul respectiv. Apoi îl copiezi și dai paste în WhatsApp. Există astfel de aplicații și pentru iOS, de exemplu Cool Fonts.

# Distrează-te pe WhatsApp Web cu shortcut-uri pentru emoticoane

1504249264447-poza

Dacă ești genul de persoană care folosește WhatsApp pe destop prin WhatsApp Web, avem pentru tine o modalitate mai ușoară de a trimite emoticoane. În mod normal trebuie să le alegi din tastatura cu emoji-uri, dar multe dintre ele au shortcut-uri, așa cum a descoperit un utilizator de reddit. De exemplu, ^_^ pentru zâmbet sau (y) pentru thumbs up.

# Citește mesajele fără să dai seen

Îți apare o notificare pentru un mesaj lung și important, dar nu-l poți vedea pe tot. Trebuie să deschizi mesajul în WhatsApp ca să-l poți citi complet. Dar apoi o să te simți obligat să răspunzi imediat, dacă e important.

Nu și dacă folosești un truc prin care poți citi mesajul fără ca persoana care ți l-a trimis să vadă că l-ai citit. Pune telefonul pe modul avion, deschide WhatsApp și citește mesajul. Apoi închide de tot WhatsApp și dezactivează modul avion. Cât timp nu deschizi WhatsApp, cine ți-a trimis mesajul n-o să vadă că l-ai citit.

# Statistici pe prietenii tăi

Te-ai întrebat vreodată cine îți scrie cel mai mult? Cu aplicația WhatsApp nu vezi decât contactele cu care ai cel mai mare schimb de informații. Dar cu instrumentul WhatsAnalyzer, care a fost dezvoltat de universitatea Würzburg, îți poți analiza detaliat comportamentul pe aplicație. Îți va arăta câte mesaje ți-ai trimis cu anumiți prieteni, cine îți scrie cel mai des, cine îți trimite cele mai multe fotografii și cine scrie cele mai lungi mesaje. Funcționează și pe chat-uri private, și pe chat-uri de grup.

Ca să accesezi această funcție, trebuie doar să selectezi Send Chat by Email din colțul dreapta sus și să trimiți chat-ul la [email protected]. În câteva minute, vei primi un e-mail automat cu analiza. Nu-ți fă griji, inventatorii WhatsAnalyzer au zis că informațiile sunt anonimizate imediat după primire.

Preluat de la: diez.md