3-61-1.jpg
Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un „pod al jucăriilor”, informează Poliția de Frontieră din Sighetu Marmației, într-o postare pe Facebook. Odată ce este traversat de către refugiații din Ucraina, podul poate readuce zâmbetul pe fața copiilor, fiindcă aceștia își pot lua animăluțul de pluș care le place cel mai mult, dintre cele amplasate de-a lungul punctului de trecere.

„Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poată să-și ia o jucărie de pluș.

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochii mamelor”, scrie Poliția de Frontieră.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră al României, un număr de 15 286 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră, ceea ce reprezintă o creştere de 0,4 % faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7 305 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 1,6 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 6 422 cetăţeni ucraineni (creştere cu 2 %).

Preluat de la: diez.md