podcast-Lily.jpg
În fiecare zi, ne confruntăm cu o cantitate mare de informații și nu tot ceea ce intră în conștiința noastră este verificat și adevărat. Anume din acest motiv ru.diez a lansat o serie de podcasturi Верю не верю, în care se va discuta despre cele mai populare falsuri care rulează în societatea moldovenească, iar gazda proiectului, Lilia Zdibneac, împreună cu invitații săi, va încerca să înțeleagă ce este adevărat și ce nu.

Ediția de astăzi este despre miturile legate de infecția HIV. Deși se comunică mult despre acest subiect, totuși în societate sunt încă multe mituri care se datorează neștiinței. De exemplu, unii părinți mai consideră copiii infectați cu HIV un pericol pentru alți copii cu care merg la grădiniță sau la școală. Andrei Stoliarenco, angajat al ONG-ului „Inițiativa Pozitivă”, ne va ajuta să înțelegem această problemă, în timp ce artista și fotografa Irina Malenicaia își va împărtăși părerea despre motivul pentru care astfel de prejudecăți sunt atât de populare în societatea noastră.

Podcastul poate fi ascultat mai jos.

***

Podcasturile au fost elaborate în cadrul proiectului API și DW Akademie, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu neapărat coincid cu poziția Deutsche Welle și/sau a Ministerului Federal German.

Preluat de la: diez.md