dsd-1.jpg
„Vânzările din luna februarie au fost cele mai slabe din ultimii patru ani”, afirmă Ion Curmei, directorul unei companii de turism din Chișinău,  în discuție cu Stella Jemna în cadrul podcastului „Aprinde becul cu Stella Jemna”.

Efectele pandemiei COVID-19 s-au simțit încă de la începutului anului, iar sfera turismului, a fost printre prima care a simțit efectele restricțiilor de călătorie și autoizolare. Potrivit lui Ion Curmei, „vânzările au scăzut dramatic, iar în luna martie practic nu se mai făceau deloc”. Totuși, pentru cei care deja și-au rezervat vacanța de vară se caută soluții: „Oamenii care au achitat banii vor să primească servicii ori să-și întoarcă banii, noi cei din industria turismului depindem de țările, unde oameni au ales să se odihnească. De exemplu,  guvernul bulgar când a început pandemia a declarat că toți cei care și-au rezervat vacanța în Bulgaria nu primesc banii înapoi, în schimb turiștii au voie să-și aleagă perioada vacanței în timp de 24 de luni. Așadar, timp de doi ani turistul poate merge în vacanță, doar că nu-și poate recupera banii”, a menționat Ion Curmei.

Și dacă pandemia a dat peste cap activitatea agențiilor de turism, Ion Curmei și-a reprofilat activitatea și și-a antrenat cei peste 80 de angajați în lansarea unui magazin online.

În luna aprilie, Ion Curmei și echipa sa au lansat un magazin online, care vinde acum fructe, legume, dezinfectanți, textile, măști etc. Potrivit lui Ion Curmei în perioada următoare urmează să crească numărul de furnizori locali.

Mai multe datalii aflați aici despre cum e posibil să lansezi un business absolut nou pe timp de criză și cum face față ssfera turismului provocărilor pe vreme de pandemie. Acest episod, precum și altele le puteți asculta în aplicațiile voastre mobile pe Apple podcasts, Google Play, Spotify sau Aprindebecul.com.

Preluat de la: diez.md