academia-rockit.jpg
Profesia de Social Media Manager a prins la mare popularitate în ultimii ani în țara noastră. Pe lângă o serie de agenții care oferă astfel de servicii, au apărut și mulți specialiști independenți care pot lucra la imaginea din online a oricărei companii locale. Cristina Romanschi, care este expertă în Marketing și Social Media, a fost invitată în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău, unde a vorbit despre trendurile actuale, a oferit sfaturi utile și a studiat piața locală.

„Social media nu este doar despre imagini, texte și comentarii. Este o strategie. Tu trebuie să ai anumite idei despre cum trebuie să promovezi nișa ta de produse. Trebuie să știi să dictezi trendurile care apar, mereu să fii cu ochii în patru pe toate rețelele de socializare, din țările care sunt în apropiere. Eu mă inspir mult de la ruși și ucraineni. Ei sunt foarte buni în ceea ce fac, pentru piața noastră”, a declarat Cristina Romanschi în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Experta susține că diferența dintre piața noastră și cea din occident stă în imaginea pe care noi o facem cât mai frumoasă, când experiența offline a clienților poate fi mult sub nivelul așteptărilor. „În Europa nu există profesia de Social Media Manageri așa cum e la noi. Acolo nu se pune atât de mult accent pe estetic, se pune accent pe servicii și calitatea lor. Noi avem de muncit la nivelul customer service foarte mult, însă pe Social Media lucrăm mult”, a mai spus Cristina Romanschi.

Ediția video a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Cristina Romanschi o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Europa Liberă, Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md