Moldova-va-fi-promovata-mai-intens-ca-destinatie-turistica-Care-sunt-principalele-prioritati-ale-autoritatilor-in-acest-sens-59766-1563957361.jpg
Pandemia de acum va schimba tot ce înseamnă călătorii. În această ediție a podcast-ului „Aprinde becul”, vei afla despre trendurile în turism de până acum și de ce Moldova încă nu este o destinație căutată de călători. Invitata acestei ediții este Doina Cebotari, manageră Expedia.

Doina este plecată de 20 de ani din țară și are o experiență vastă în companii precum Banca Mondială, McKinsey și, mai nou, este manageră superioară la Expedia Group în Geneva, Elveția.

„Moldova este într-o concurență acerbă cu alte destinații care sunt mult mai cunoscute, mai bine conectate și nu este ușor să te diferențiezi”, spune Doina Cebotari în discuția cu Stella Jemna în cadrul podcast-ului „Aprinde becul cu Stella Jemna”.

Doina Cebotari susține că în urmă cu câțiva ani era foarte scump să zbori în Moldova, era nevoie de viză, dar acum deja nu mai este cazul pentru marea majoritate a turiștilor din vest. Totuși, Moldova nu alocă suficiente resurse pentru promovarea sa ca destinație turistică: „Adevărul e că nu prea vezi, la canalele TV din vest, ca Moldova să-și promoveze patrimoniul turistic, așa bunăoară cum au făcut-o Macedonia și alte țări”, notează Doina.

În opinia Doinei Cebotari, Moldova ar putea face turism vinicol și să le ofere turiștilor experiențe culinare deosebite. Ea consideră că beciul de la Cricova, vinăriile, Cetatea Soroca, precum și bucatele tradiționale moldovenești ar fi în topul locurilor de vizitat în Moldova.

Mai multe informații despre acest podcast le poți afla pe Apple podcasts, Google Play, Spotify sau Aprindebecul.com.

Preluat de la: diez.md