Artur-Gurău.jpg
Industria vinicolă din Moldova cunoaște o creștere foarte mare în ultimii ani, însă acest potențial pare să nu fie exploatat suficient. Viitorul acestui domeniu ține foarte mult de noile tehnologii, iar experții vinicoli recomandă tuturor antreprenorilor din domeniu să inoveze în continuare și să colaboreze cu diverse startup-uri, astfel încât să se poată bucura de rezultate mari în următorii ani.

„Pentru a înțelege ce tipuri de startup-uri ar putea ajuta la dezvoltarea industriei vinicole, trebuie să vedem care sunt problemele industriei. Una dintre ele ar fi trasabilitatea. Unele vinuri sunt contrafăcute. Acum e complicat să afli că un vin e produs anume în anul scris pe etichetă și din struguri dintr-o anumită regiune”, a declarat Misha Țurcanu, Community Manager la ArtCor și administratorul comunității „Wine Like A Local”, în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Acesta mai spune că în ultima vreme au apărut o mulțime de noi tehnologii sau gadgeturi care îi vor ajuta atât pe producătorii de vin, cât și pe consumatori.

„Acum sunt o sumedenie de tehnologii care permit unor cipuri, care operează fie pe energie solară, sau chiar fără energie, să comunice între ele, să strângă informații despre alte produse care se află alături. Practic, sticla de vin îți poate comunica despre alte sticle de vin care ar fi potrivite în preajmă, sau cel puțin să țină informații despre metoda în care ea a fost păstrată în toată această perioadă”, a mai spus Misha Țurcanu în cadrul podcastului.

<!–

–> <!–

–>

Podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău, este difuzat deja și în format video, iar mai jos puteți urmări ediția integrală în care invitat este Misha Țurcanu, Community Manager la Artcor și administratorul comunității „Wine Like A Local”.

Rezumatul podcastului, este difuzat de Europa Liberă. Găsiți podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău și pe Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe multe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md