rockit.jpg
Dronele au devenit mai mult decât o pasiune pentru mulți, în special în ultimii ani, când acestea au devenit mai performante și posibilitățile în utilizare sunt tot mai multe. Totuși, odată ce acest domeniu se dezvoltă, autoritățile încep să lucreze și la o legislație care ar reglementa implicarea dronelor în spațiul aerian, astfel ca să nu se ajungă la accidente sau la alte cazuri nefavorabile.

Totuși, Moldova pare că se dezvoltă în direcția corectă în ce privește spațiul aerian și licențierea dronelor pentru utilizarea acestora. Antreprenorul tech și expertul în cartografiere Anatolie Golovco a declarat în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău că autoritățile noastre deocamdată sunt exemplare la acest capitol.

„Suntem țara posibilităților. Forța noastră armată este slabă și asta este o chestie care îi sperie pe mulți. Pe de altă parte, în Statele Unite ale Americii, unde sunt o mulțime de baze militare și o mulțime de locuri secrete și unde militarii au un cuvânt puternic de spus în gestiunea spațiului aerian – acolo, fiind o companie care inovează, este greu să-i convingi să te lase mai lejer să zbori, mai lejer să exploatezi spațiul aerian. La noi e mai accesibil, chiar și Ministerul Apărării, care ne-a autorizat pe noi să zburăm, a fost foarte receptiv. Noi nu avem o opunere din partea lor. Da, ei analizează foarte bine, fac toate testele de risc. Moldova, prin oamenii care sunt acum la conducere, este deschisă foarte mult spre inovare. La fel, multe lucruri pe care noi le facem pot deveni sau pot fi exportate ca bune practici despre cum poate fi gestionat spațiul aerian”, a spus Anatolie Golovco în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția video a podcastului „Mai Departe” cu discuția dintre Artur Gurău și Anatolie Golovco o puteți urmări mai jos.

Discuția pe larg o puteți asculta în variantă audio pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music, Audible, dar și pe alte platforme de streaming audio.

Preluat de la: diez.md