Despre poluarea aerului auzim tot mai des în discuțiile publice și în mass-media, dar cunoaștem cu adevărat cum acest fenomen acționează asupra mediului și sănătății populației? De cele mai multe ori, efectele nu sunt vizibile imediat, dar impactul lor este periculos și de durată.
Despre poluarea aerului auzim tot mai des în discuțiile publice și în mass-media, dar cunoaștem cu adevărat cum acest fenomen impactează mediul și sănătatea populației? De cele mai multe ori, efectele nu sunt vizibile imediat, dar impactul lor este periculos și de durată.
În episodul șase din „Asta nu ți-i foaie verde”, vorbim cu Silviu Răcilă, membru fondator al AO Renașterea Rurală și coordonator al proiectului „Monitorizarea calității aerului în Republica Moldova”. În cadrul proiectului, au fost instalați 10 senzori de măsurare a calității aerului în Chișinău, care măsoară particulele în suspensie, temperatura, umiditatea aerului și presiunea atmosferică, iar datele sunt disponibile pe platforma md.aqi.eco.
Discutăm despre sursele principale de poluare, constatările din cadrul proiectului privind calitatea aerului în Moldova, dar și riscurile pentru sănătatea populației. Iar la final, Silviu ne spune ce măsuri individuale și colective putem adopta pentru a avea un aer mai curat.
Te invităm să urmărești a șasea ediție mai jos.
Preluat de la: diez.md