podcast-1.jpg
Tot mai mulți tineri din Moldova aspiră la o carieră în IT, însă odată cu trecerea timpului, acest lucru pare tot mai greu și mai greu de realizat, motivul principal fiind lipsa educației adaptate noilor timpuri. Marcel Sobieski, care este antreprenor IT și fondator Mobiteam, susține în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău că viitorii antreprenori duc lipsă de modele pe care le-ar putea urma, dar și de educație aprofundată în domeniul pe care l-au ales.

„La noi lipsește, aproape cu desăvârșire, etica în afaceri. Cum se comunică, cum se discută, cum se tratează, cum se negociază, promisiunea, angajamentul. Nu fac o generalizare, pentru că știu persoane care fac mai bine decât noi treaba asta. Însă majoritatea au doar ambiția și business card-ul de director sau fondator. Oamenii trebuie educați și asta trebuie să o facă universitatea. Din păcate, la noi, universitatea, cel puțin pe vremea când învățam eu, făcea lucrurile foarte superficial și pe metodologii învechite. Vorbesc despre facultățile de business. Nu-mi imaginez vreun profesor, de la oricare universitate, să transmită un material didactic studentului”, susține Marcel Sobieski în podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Antreprenorul IT este de părere că, pe lângă educația adaptată timpurilor de acum, mai este nevoie și de modele pe care viitorii antreprenori le-ar putea urma. „Noi avem nevoie de role models. Îmi vine greu să spun dacă avem. Ele sunt, dar dacă ele nu fac un pop-up imediat, ele nu sunt suficient de proeminente”, a mai spus Marcel Sobieski.

„La noi, role model-ul știi care e? Să emigrezi cu succes”, a adăugat Artur Gurău la acest subiect.

Ediția video a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Marcel Sobieski o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md