ubisoft.jpg
Pentru gamerii din întreaga lume, una dintre cele mai grele alegeri este cea a consolei. Cei mai mari jucători de pe piața jocurilor sunt PlayStation și Xbox. Ele ne ajută să „ucidem” timpul liber în casă și să ne diversificăm rutina.

În 2020 se va lansa ultimul model numit PlayStation 5. La fel și ultimul model de Xbox. Alegerea este cu atât mai grea cu cât Xbox și PlayStation sunt mai degrabă asemănătoare decât diferite.

Cifrele arată că în 2019, la nivel mondial, aproximativ 94 de milioane de oameni foloseau PlayStation, pe când Xbox aveau 65 de milioane de gameri. Se pare că cifrele au fost influențate atât de prețul mai scăzut al consolelor PlayStation cât și de numărul mai mare de jocuri care poate fi jucat pe PlayStation. În plus, pe PS4, de exemplu, rulează unele jocuri la o rezolutie nativă mai mare decât pe Xbox One, scrie redustore.ro.

Există fani ai anumitor jocuri, iar pentru aceștia alegerea este ușoară și simplă. Spre exemplu, seria Gran Turismo este disponibilă doar pentru Playstation, iar Forza Motorsport numai pentru Xbox. În anul 2017, deținătorii consolei PS4 s-au bucurat de 103 jocuri exclusive, pe când cei care au ales Xbox One, de doar de 67 de jocuri exclusive. Din fericire, pe ambele console pot fi jucate și jocuri în regim multiplayer.

Cele două console nu trebuie folosite exclusiv pentru jocuri. Cu ajutorul lor, utilizatorii pot avea acces la servicii de streaming video precum Netflix, YouTube sau Twitch.

Preluat de la: diez.md