flori.jpg

Florile sunt de obicei asociate cu frumusețea, armonia și energia pozitivă, dar de-a lungul timpului, anumite plante au căpătat o reputație negativă din cauza unor superstiții transmise din generație în generație. Deși nu există dovezi științifice care să susțină aceste credințe, multe persoane evită să aducă în casă anumite flori despre care se spune că atrag ghinionul.

Superstițiile legate de flori își au rădăcinile în tradițiile populare, mitologia antică și religie. În trecut, oamenii asociau florile cu diverse simboluri, unele pozitive, altele negative. De exemplu, anumite flori erau considerate prevestitoare de moarte, altele erau asociate cu stagnarea, conflictele sau energiile negative. În plus, concepțiile Feng Shui au consolidat ideea că unele plante pot influența negativ energia dintr-un spațiu.

Cactusul – Se crede că spinii săi ascuțiți atrag tensiuni și conflicte în casă. Feng Shui îl consideră un simbol al stagnării și al singurătății.

Iedera – Asociată cu vampirismul energetic, iedera simbolizează dependența și stagnarea. În plus, este toxică pentru oameni și animale.

Floarea lunii (Epiphyllum oxypetalum) – Înflorește noaptea, ceea ce a dus la credința că ar putea atrage spiritele rele.

Hortensia – În cultura japoneză, hortensia este asociată cu trădarea și schimbările nedorite. Se spune că poate aduce singurătate și izolare.

Liliacul – În tradiția europeană, liliacul este legat de înmormântări și doliu, fiind considerat un simbol al ghinionului.

Coronița lui Iisus (Euphorbia Milii) – Cu spini asociați simbolic cu suferința, această floare este evitată de superstițioși, mai ales în cultura chineză.

Monstera – În unele credințe, frunzele sale perforate simbolizează haosul și atrag energia negativă.

Limba soacrei (Sansevieria) – Se spune că această plantă instigă la ceartă și tensiuni în familie.

Crinul roșu (Clivia Miniata) – Conține o substanță toxică, iar superstițiile spun că atrage ghinion și energii negative.

Orhideea – Feng Shui sugerează că poate aduce noroc sau ghinion, în funcție de locul în care este plasată.

Garoafele – Asociate cu înmormântările în multe culturi, garoafele roșii sunt considerate simboluri ale ghinionului.

Bumbacul uscat – Se spune că atrage praful și sărăcia în casă.

Irisul – În unele tradiții, irisul este considerat o floare a doliului și tristeții.

Totuși. în cele din urmă, frumusețea și energia pe care florile le aduc depind mai mult de percepția fiecăruia decât de miturile transmise din generație în generație.

Sursă foto – wirestock / Envato

Preluat de la: csid.ro