Primăvara aduce cu sine o provocare pentru grădinari: melcii. Experții în grădinărit recomandă o soluție naturală pentru a proteja plantele prețioase. Aflați ce plantă din bucătăria voastră poate ține melcii la distanță.
Primăvara este în plină desfășurare, iar grădinarii se pregătesc să combată posibilii dăunători. Potrivit Daily Mirror, există o soluție naturală pentru a proteja grădina fără a folosi substanțe chimice dăunătoare.
Experții în grădinărit avertizează asupra daunelor pe care melcii le pot provoca în grădini. „Melcii pot cauza daune semnificative culturilor, plantelor și grădinilor”, a declarat un expert. Aceste creaturi alunecoase pot devora rapid legume, fructe, flori și frunze, distrugând plantele și reducând recoltele.
Grădinarii au însă o armă secretă la dispoziție – plantele aliacee, cum ar fi usturoiul, ceapa și arpagicul. „Aliacele, precum usturoiul, ceapa și arpagicul, sunt excelente pentru combaterea melcilor”. Mirosul puternic al acestor plante acționează ca un scut împotriva melcilor, care nu suportă aroma lor intensă.
Pe lângă respingerea melcilor, plantarea acestora oferă și alte avantaje:
– Îmbunătățește sănătatea solului
– Intensifică aroma legumelor din jur
– Usturoiul și arpagicul sunt ușor de cultivat
– Pot fi crescute în ghivece sau straturi
– Sunt utile și în bucătărie
Pentru a vă proteja grădina de melci:
– Plantați un rând de aliacee în jurul legumelor și florilor vulnerabile
– Intercalați-le printre celelalte plante din straturi
– Combinați-le cu alte metode organice de respingere a melcilor, precum cojile de ou zdrobite sau banda de cupru.
Fiind pregătiți înainte ca melcii să-și înceapă festinul nocturn în serile umede, grădinarii pot fi cu un pas înaintea acestor dăunători, fără a utiliza pesticide. Cu puțină planificare inteligentă, puteți avea o grădină frumoasă și sănătoasă, protejată în mod natural de melci.
Foto: Profimedia
Preluat de la: csid.ro