1280x670-10-80.png
Startup-ul Planable, fondat în Republica Moldova și crescut la Cluj-Napoca, a fost acceptat la acceleratorul Techstars din Londra, fiind prima companie românească ce reușește să ajungă la unul dintre cele mai cunoscute programe de accelerare din lume, scrie start-up.ro.

Techstars a anunțat noua cohortă de startup-uri acceptată în 2017, fiind al șaselea program de la Londra, potrivit lui Max Kelly, managing director la Techstars. 11 companii au fost primite, iar șapte sunt conduse de femei-CEO. Este și cazul Planable, care o are ca CEO pe Xenia Muntean.

Echipele participante vor intra într-un program intens de accelerare până pe 11 octombrie, atunci când va veni ziua Demo Day-ului.

Planable e un startup care a fost fondat la Spherik Accelerator de Vlad Căluș, Xenia Muntean și Nicu Gudumac și care a câștigat în 2016 competiția Startup Avalanche de la Techsylvania. Moldovenii realizează o unealtă prin care brandurile și managerii conturilor de social media pot să administreze mai bine postările și să colaboreze. Astfel, putem să comparăm Planable cu o unealtă de productivitate pentru negocierea postărilor din social media între administratori și brandurile ale căror pagini le păstoresc.

Odată cu acceptarea în acceleratorul Techstars, Planable a primit și o investiție de 120.000 de dolari pentru dezvoltarea proiectului. Momentan, startup-ul a avut produsul în faza de testare beta, fiind folosit de mai multe branduri în mod gratuit. Pe viitor, planurile Planable sunt de a monetiza folosirea uneltei.

Preluat de la: diez.md