FotoJet-1.jpg

Portalul Taste Atlas a publicat un top al celor mai bune bucătării la nivel mondial. Clasamentul a fost realizat în funcție de voturile publicului pentru ingrediente, feluri de mâncare și băuturi. În total, 95 de state au fost incluse în clasament, gastronomia italiană ocupând prima poziție. Bucatele Republicii Moldova nu au fost incluse în top.

Preparatele italiene se regăsesc în fruntea topului, iar printre acestea se numără pizza, rizoto și pastele tagliatelle cu sos bolognese. Pe poziția a doua s-a clasat gastronomia Greciei, cele mai cotate alimente fiind salata grecească, musacaua sau brânza feta. Locul trei a fost ocupat de către bucătăria spaniolă. Printre cele mai populare feluri de mâncare originare din acest stat se numără paella, tocana tradițională cocido sau gogoșii rosquillas.

În top 10 al celor mai bune bucătării din lume se regăsesc state ca Japonia, India, Mexic, Turcia, Statele Unite ale Americii, Franța și Peru.

Cozonacul, mămăliga sau plăcintele au fost menționate în acest top ca cele mai cotate feluri de mâncare ale României, clasându-se pe locul 22. Gastronomiei ucrainene i-a revenit poziția 41 în cadrul clasamentului.

Letonia, Maroc și Norvegia s-au situat la finalul clasamentului, ocupând ultimele trei poziții.

Preluat de la: diez.md