shutterstock_2457396365.jpg

Pizza este unul dintre produsele vedete ale bucătăriei mediteraneene. Deși este un fel de mâncare tradițional al Italiei, consumul de pizza este foarte comun în aproape toată lumea. Datorită afinității bucătăriei spaniole cu gastronomia italiană, s-a încorporat acest aliment în gama largă de opțiuni pe care le avem la dispoziție în meniul zilnic. Totuși, ne putem pune viața în pericol atunci când alegem să o cumpărăm din supermarket.

Aceasta este un fel de mâncare foarte versatil și destul de simplu de preparat. Din acest motiv, zeci de supermarketuri și branduri alimentare populare își fac propriile pizza congelate. Sau chiar orice alt tip, pentru a le vinde la un preț extrem de mic. Aceste alternative sunt foarte populare și aproape toți am savurat acest tip de pizza acasă la anumite ocazii. Cu toate acestea, specialiștii spun că facem o greșeală gravă!

De pe contul de Instagram @sefifood, expertul alimentar, Mario Sánchez a subliniat una dintre greșelile pe care le facem atunci când mâncăm pizza din supermarket.

„Ceea ce vedeți aici este una dintre cele mai tipice greșeli de siguranță alimentară pe care le facem atunci când ieșim cu colegii la zile de naștere sau la petrecerile de zi cu zi. De câte ori ați făcut asta? Eu, de multe ori…” a spus acesta.

Obiceiul de a mânca acest tip de pizza este larg răspândit în rândul tinerilor, în special în rândul celor care vor să evite spălarea vaselor după ce au mâncat o pizza. Este vorba despre folosirea plasticului. Știți ca majoritatea vin pe o farfurie din plastic.

„În acel moment, când are loc această deformare a plasticului, facem ca particule potențial periculoase să fie transferate în alimente”, spune expertul. Și, după cum arată clar în videoclipul său, folosirea plasticului fie ca farfurie sau tavă este o utilizare greșită. Deoarece plasticul din recipient nu este pregătit pentru acea căldură. Motiv pentru care trebuie să revizuim întotdeauna recomandările de utilizare. Așa că fiți foarte atenți la asta. Nu mai faceți asta acasă! Convingeți-vă și prietenii odată pentru totdeauna să renunțe la acest obicei”, spune Sánchez.

Sursă – https://en.as.com/latest_news/careful-with-oven-ready-pizzas-this-common-mistake-can-turn-them-toxic-n/

Sursă foto – VGV MEDIA / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro