2de90b34-3060-0fd1-e6dc-5c2515bb51d0.jpg
Philip Morris International a obţinut acordul autorităţilor de reglementare din SUA pentru comercializarea iQOS Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite i-a permis companiei Philip Morris International (PMI) să comercializeze dispozitivul de încălzire a tutunului IQOS, transmite Reuters.

După un proces de studiere de doi ani, FDA a concluzionat că vânzarea dispozitivului pe piața americană este potrivită din punct de vedere al „protecției sănătății publice", întrucât acest sistem „produce mai puține toxine în comparație cu țigările obișnuite.

Spre deosebire de țigarete, unde există un proces de ardere, IQOS încălzește tutunul. Acesta este primul sistem electric de încălzire a tutunului care poate fi comercializat în Statele Unite.

Comentând anunțul FDA, Andre Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International, a declarat: „Decizia FDA de a permite vânzarea IQOS în SUA este un pas înainte pentru aproximativ 40 de milioane de americani care fumează. Unii vor renunța la fumat, iar alții nu. Anume pentru aceștia, IQOS oferă o alternativă fără fum în locul țigărilor obișnuite. În doar 2 ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au renunțat la fumat și utilizează IQOS. Decizia FDA oferă această posibilitate și fumătorilor adulți americani.

De la lansarea IQOS în Japonia și Italia în 2014 și până astăzi produsul se găsește pe mai mult de 40 de piețe din întreaga lume, inclusiv Moldova, majoritatea țărilor europene, Rusia, precum și Ucraina și România.

Decizia FDA demonstrează legitimitatea afirmațiilor companiei Philip Morris International cu privire la cantitatea redusă de toxine din aerosolul IQOS, menționează CNBC. Această tehnologie este esențială pentru realizarea unui viitor fără fum.

FDA (Food and Drug Administration) este o agenție a Departamentului american de Sănătate și Servicii Sociale. Este una dintre cele mai influente organizații din lume pentru controlul calității produselor alimentare, a medicamentelor, a produselor din tutun etc.

Preluat de la: diez.md