59cdd53544e8678c4e1c540271064e3b.jpg
Bilanţul victimelor în urma intoxicării cu alcool metilic, în Rusia, după ce au băut ulei de baie, a ajuns la 71 de persoane, în timp ce alte 36 sunt spitalizate, dintre care unele în stare gravă, scrie Mediafax.

Oleg Yaroshenko, ministrul Sănătăţii din regiunea Irkutsk, a declarat că aproape jumătate din cei spitalizaţi sunt în stare gravă şi au şanse mici de supravieţuire.

Comitetul rus de anchetă a comunicat că victimele au consumat uleiul de baie parfumat cu păducel crezând că acesta conţine alcool alimentar.

Potrivit autorităţilor, în mod normal, pe eticheta produselor de acest tip scrie că nu poate fi ingerat deoarece conţine metanol, o substanţă toxică, însă în acest caz, pe etichetă scria că produsul conţine alcool etilic şi nu metilic, care este deosebit de toxic.

Două persoane au fost arestate în urma incidentului, iar percheziţii au loc în magazinele unde au fost vândute aceste produse, au anunţat anchetatorii.

Apa de colonie de calitate inferioară şi loţiunile care conţin alcool sunt vândute fără restricţiile care se aplică băuturilor spirtoase, şi sunt uneori consumate de ruşii săraci.

Preluat de la: Diez.md