egipt-1.jpg
Guvernul de la Cairo le va solicita tuturor persoanelor care intră în Egipt de la 1 septembrie să prezinte rezultatul negativ al unui test Real Time PCR pentru noul coronavirus, a anunţat miercuri premierul egiptean Mostafa Madbouly, scrie Reuters.

Egiptul va permite de la 28 august reluarea în moschei a rugăciunii tradiționale musulmane din fiecare vineri, cu respectarea unor protocoale strice de igienă și siguranță care vor fi emise de autoritățile abilitate egiptene.

Egiptul a confirmat miercuri încă 13 decese și 161 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei ajungând astfel la 96.914. În ultimele 18 zile au fost raportate sub 200 de noi cazuri zilnic. Recordul a fost înregistrat în 19 iunie, cu 1.774 de noi cazuri.

Numărul pacienților cu COVID-19 care s-au vindecat era miercuri de 62.553, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății egiptean, Khaled Megahed.

În ultimele șase săptămâni numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Egipt a început să scadă treptat. La începutul lunii iulie Egiptul a reluat zborurile internaționale și a redeschis teatrele, cinematografele, restaurantele și hotelurile, transmite AGERPRES.

Preluat de la: diez.md