3X2A0201.jpg
Autoexprimarea cu ajutorul accesoriilor este un lucru indispensabil pe care îl facem cu toții, deseori în mod inconștient, având tendința să alegem ceea ce ne reprezintă.

În timp ce tendințele se schimbă pe zi ce trece, întotdeauna există bijuterii care nu se supun trecerii timpului și rămân la fel de actuale la ani distanță, fiind reinventate constant. În această categorie se încadrează perlele. Chiar dacă pe alocuri perlele ni se asociază cu ținute elegante purtate de doamnele din societatea înaltă, tendințele din acest an ne îndeamnă să le reconsiderăm și să le reinventăm în realitățile actuale.

Bijuteria anului 2023

Astfel, potrivit revistei Vogue, perla sau „Fata cu cercel de perlă”, după cum a intitulat Vogue tendința, este una dintre principalele bijuterii ale anului 2023, care nu trebuie să lipsească din cutiuța de bijuterii a celor care vor să arate actual și stilat.

Totodată, începând din anul 2020, au început să prindă rădăcini și tendințele bijuteriilor cu perle pentru bărbați, iar potrivit Esquire, acestea se vor menține pe pozițiile de mainstream și în anul 2023.

În acest sens, îți facem cunoștință cu unicul brand autohton care produce și comercializează bijuterii cu perle naturale – Les Perles. Brandul a adus pe piața din Moldova o nouă viziune asupra perlelor și le-a reintrodus în portul de zi cu zi al femeilor și bărbaților, spărgând stereotipurile legate de acestea. 

Dacă în perioada sovietică și post-sovietică exista asocierea bijuteriilor din perle cu femeile elegante în vârstă, brandul și-a propus să le ofere un nou suflu, cu modele noi, cu forme și texturi nestandarte, care pot fi integrate în stilul casual. 

Top trei tendințe din acest an care implică perlele 

Una dintre cele mai importante tendințe din acest an care implică perlele este stratificarea colierelor din perle, care presupune că la baza compoziției se află un chocker din perle sau unul cu lanț și o singură perlă, combinat cu lanțuri alungite, care oferă compoziției volum.

Cea de-a doua tendință din acest an presupune bijuteriile voluminoase sau perla voluminoasă, acestea fiind create de regulă cu ajutorul perlelor keshi sau perlelor baroc.

O altă tendință actuală în 2023 este perla aflată la intersecția formei și experienței tactile, care se referă la perlele neuniforme sau la cele baroc, care au un aspect atipic și chiar sălbatic, dat fiind faptul că nu sunt perfect rotunde așa cum ne-am obișnuit să le vedem. Acestea rămân neuniforme, în starea lor naturală, după cum au crescut în scoici. Totodată, perlele baroc sunt și în nuanță rară de gri, care își modifică nuanța în funcție de lumina la care sunt expuse.

Pe lângă faptul că sunt rafinate, plăcute vizual și tactil, frumusețea și actualitatea perlelor constă în faptul că acestea sunt foarte receptive la lumină și oferă tenului luminozitatea care este astăzi actuală în domeniul frumuseții.

Se spune că perlele sunt simbolul purității, generozității, loialității și al înțelepciunii dobândite prin experiență, iar experiența ta din noul an poate începe cu un nou element care îți va completa ținutele și te va face să-ți redescoperi stilul.

Bijuteriile din perle produse de brandul Les Perles pot fi văzute și achiziționate la linkul anexat aici.


Acest articol a fost elaborat în cadrul programului de accelerare: Antreprenoriat Feminin I, implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women Moldova (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) și cu susținerea financiară a Suediei.

Preluat de la: diez.md