56205143_444279129648514_2820442136372051968_n.jpg
Pe 6 aprile se dă startul Bootcampului de Primăvară, ce se va desfăşura pe parcursul a 4 săptămîni în 8 regiuni din Republica Moldova. Peste 90 de fete cu vârsta cuprinsă între 14-20 ani din cele 8 regiuni vor avea oportunitatea de a participa în cadrul sesiunilor şi vor învăţa bazele HTML, CSS şi JavaScript.

Bootcamp-ul de Primăvară este organizat de către ambasadoarele GirlsGoIT, iar sesiunile tehnice vor avea loc în cluburile locale GirlsGoIT: GGIT în Călăraşi, GGIT în Bălţi, GGIT în Soroca, GGIT în Ungheni, GGIT în Orhei, GGIT în Căuşeni, GGIT în Sălcuţa şi GGIT în Străşeni.

Obiectivul principal al acestui bootcamp este să încurajeze fetele să aleagă STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) și să obțină noi cunoştinţe în tech şi noi oportunităţi de angajare.

ddd

Datorită participării în cadrul bootcamp-ului de primăvară, tinerele vor putea să-şi îmbunătăţească abilităţile tehnice la Tabăra de vară STEM – ediţia 5, care va avea loc în Iulie.

De asemenea, în urma participării active în cadrul Taberei, fetele vor fi selectate pentru un internship în cadrul companiilor IT. GirlsGoIT este implementat de TEKEDU şi este sprijinit de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale, Sănătăţii şi Protecţiei Consumatorului al Austriei şi Ellation. Bootcamp-ul de Primăvară este susţinut de fondurile de la Indiegogo şi CodeWăy Conference organizată de Ellation.

Preluat de la: diez.md