1496229564893.jpg

Maxim Melinti, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Ghidighici cunoscut pentru faptul că promovează, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, creștinismul autentic, a venit cu 5 explicații pentru părinți atunci când aleg un nume pentru copiii lor.

„1. Preoții nu pot impune părinților nume pentru copil sau de a-l schimba la botez. Pot face doar unele recomandări și explicații.

2. Orice om, fie botezat sau nu, are înger păzitor care nu are legătură cu sfântul ocrotitor.

3. Oricine, necătând la numele care-l poartă, poate să-și aleagă un sfânt ocrotitor cu alt nume. De exemplu: eu mă numesc Maxim, cinstesc în calitate de patron spiritual pe Sfântul Maxim Grecul, pe Sfântul Ioan Gură de Aur și pe Sfântul Nectarie de Eghina.

4. Părinții care aleg nume pentru copil trebuie să-l ajute pe copil să înțeleagă sensul numelui, dar și să-i dea o educație și formare moral-spituală. Nu doar formă exterioară să aibă loc, dar și conținutul interior: sufletul, gândirea și rațiunea. Să dea importanța valorilor umane și creștine.

5. Dumnezeu ne iubește pentru faptele noastre, iar nu pentru numele care-l purtăm”, scrie parohul pe pagina sa de Facebook.

„Doresc tuturor părinților să aibă multe bucurii și împliniri de la odraslele lor, iar copiilor, creșterea în fapte bune și gânduri frumoase!”, conchide acesta.

CITEȘTE ȘI: Preotul Maxim Melinti, despre Paștele Blajinilor: „Consumul de alcool pentru pomenirea morților este o invenție moldovenească” 

Preluat de la: Zugo.md