0723-city-vax-passport-2.jpg
Parlamentul leton a aprobat vineri ca deputaților care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 să le fie interzis să voteze și să participe la discuții în legislativ, informează Reuters, notează AGERPRES.

Noile restricții au fost aprobate cu votul a 62 de parlamentari din totalul de 100 și vor fi aplicate de luni până la mijlocul anului 2022.

Letonia, țară cu una din cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană, a fost prima care a reimpus un lockdown în această toamnă, când un nou val de infectări amenință să copleșească sistemul medical.

Potrivit televiziunii de stat, nouă deputați au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

<!–

–> <!–

–>

Potrivit AGERPRES, interdicția impusă parlamentarilor nevaccinați a fost necesară pentru a promova încrederea populației în politicile guvernului de a aduce sub control epidemia, a declarat inițiatorul legii, deputatul Janis Rancans, citat de serviciul de presă al legislativului.

În urmă cu o săptămână, Letonia a devenit prima țară din Uniunea Europeană care permite angajatorilor să își concedieze angajații nevaccinați.

Letonia, țară cu 1,9 milioane de locuitori, a raportat până acum 236 765 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 3 646 de decese asociate.

Preluat de la: diez.md