aroganta.jpg

Şefii din întreaga lume se plâng că angajaţii tineri sunt narcisişti, leneşi şi greu de controlat. Conform oratorului motivaţional Simon Sinek, acesta este rezultatul „strategiilor de creştere eşuate” ale părinţilor. Un studiu recent susţine că aproape jumătate dintre părinţii analizaţi au realizat că tehnicile lor de creştere a copiilor au urmări negative asupra milenialilor, notează Independent, citat de Descoperă.ro.

Prin faptul că părinţii îi spun copilului cât de special este mereu şi prin acordarea de premii chiar şi atunci când eşuează, în cele din urmă, când ia contact cu lumea exterioară, acesta poate suferi un şoc.

„Era un timp în care părinţii îşi creşteau copiii încurajându-i să fie individualişti”, spune Sinek.

Un alt factor care favorizează comportamentul angajaţilor mileniali sunt reţelele de socializare. Sinek spune că unele persoane cer promovări şefilor doar pentru a se mândri pe Facebook cu noul lor statut pe care l-au dobândit mai repede decât persoanele din jurul lor. 

O altă problemă este reprezentată de faptul că tinerii au fost învăţaţi să găsească un echilibru între muncă şi viaţă. „Mesajul este corect, dar se pare că unii exagerează şi îl înţeleg greşit”, spune Sinek.

Studiile dovedesc că generaţia milenialilor are o stimă de sine crescută, care este exprimată prin narcisism şi recompense extrinseci.

„Milenialii spun că doresc să afle părerea şefilor de la locurile de muncă, însă tot ce îşi doresc este aprecierea. Atunci când părerea este negativă, se enervează şi îşi dau demisia”, spune Sinek.

Oratorul susţine că vina nu este în totalitate a părinţilor, mediul social fiind un alt factor care îi face pe mileniali să aibă nevoie constantă de aprecieri. 

Preluat de la: Csid.ro